I Like it!!!

Tuesday, November 22, 2011

Camera : Nikon AW100

My next target since my Sony TX10 telah hilang dicuri thief. InsyaAllah (^~^). Nak ambil model patern macam nih ala-ala army ni. Stylo gak kan? [mula mengumpul duit simpanan semula untuk mencapai impian]
Design terbaru Nikon AW100 ni pun bleh tahan... sesuai untuk traveller macam DeeDee :) Tak kisah sebenarnya ader ker takder Global Positioning System (GPS) tu, tapi dah 'tertanam' jelas kat kamera nih ada, syukurlah kan :)
Bukan touchscreen seperti model lamaku Sony TX10, tetapi aku cukup sukakan juga ciri mudah panduan yang sedia ada pada kamera ni :) HD jugak dan kualiti Nikon not bad (^~^)
Oh ya, most important part aku bercadang memilih nak beli kamera nih pasal Waterproof (Kalis Air). Tak jauh bezanya seperti Sony TX10 ku juga kan kalis air? Patah tumbuh hilang berganti... Hehehhee...
Oh, tidak dinafikan juga, bukan setakat kalis air saja, tahap rendaman ke dalam air pun lebih dalam daripada Sony TX10 ku yang pernah hilang tu. Kedalaman 2 kali ganda iaitu 10M di dalam air masih boleh snap gambar :) [nampaknya I kena berenang ke dalam laut nih :P]
Juga terdapat dalam pelbagai bentuk warna, but tetap juga aku mau kaler hijau ala-ala askar tu. Nampak sedikit keunikannya berbanding yang lain.Semoga ada d pasaran Kuala Lumpur sekarang sebab setakat yang aku terlintas nampak, warna Oren saja yang keluar~
Kalau ada warna putih pun, not bad. Let me rethink about it later... InsyaAllah, semoga impianku tercapai sekali lagi kerana aku rasa dunia warna-warniku seperti hitam putih saja tanpa kamera kesayanganku ;P See you all again :)







Followers